1403/10/12 20:55


92979
تاریخ انتشار: 1396/04/14 13:00
در سال‌های اخیر همه بحران‌های به وجود آمده در خوزستان به امری عادی تبدیل شده‌اند و حالا باید دید که پس از فرمایشات مقام معظم رهبری در جمع مسئولان دستگاه قضائی، آیا قوه قضائیه برای دفاع از حقوق عمومی مردم خوزستان وارد عمل می‌شود؟

به گزارش آسماری به نقل از رهیاب، اوایل گرد و خاک کمی عجیب بود و رسانه‌ها هر چند وقت یک بار به دنبال رقابت بر سر این بودند که کدامشان زود‌تر از دیگران خبر روزهای خاکستری را مخابره می‌کند، بعد‌ها میزان غلظت آلایندگی عرصه رقابت رسانه‌ها شد و امروز هوای پاک اهمیتش از هوای آلوده بیشتر شده است و یا به تعبیری کمیاب‌تر. 



بعد از گرد و خاک، نوبت به افزایش سرطان‌ها رسید، رسانه‌ها آنقدر از سرطان گفتند و متخصصان آنقدر درباره افزایش سرطان در خوزستان هشدار دادند که امروز خبر افزایش ۵۰۰ درصدی سرطان در این استان به خبری عادی تبدیل شده است. 



در آتش سوزی‌ها هم وضعیت به همین روند ادامه پیدا کرد، اوایل آتش سوزی جنگل‌ها و بعد آتش سوزی در مجتمع‌های پتروشیمی. خبرهای آتش سوزی و رکورد ۲۵ درصدی حوادث حریق در خوزستان آنقدر طبیعی و عادی بود که رسانه‌ها و فعالان محیط زیست و حیات وحش به سادگی از زنده سوزی حیوانات در پی این حوادث گذشتند. 



اینکه خوزستان همیشه طلبکار از دولت باشد، هم طبیعی شد. خسارت کشاورزان در پی باران‌های سال ۹۵، خسارت سیل خوزستان در سال ۹۵، بودجه غبار گرفته مقابله با ریزگرد‌ها، سهم خوزستان از نفت و خسارت سیل لالی آنقدر در رسانه‌ها منعکس شد و آنقدر دولت‌ها بی‌توجه بودند که اخبار این حوزه هم دیگر جذابیتی برای رسانه‌ها و مردم ندارد. 



باید سوژه جدیدی فراهم می‌شد تا رسانه‌های خوزستان کمی به سوژه‌های جذاب بپردازند. خیلی زود سوژه جدید پیدا شد؛ کودکان خوزستانی سالی چند بار در فاضلاب‌های شهری غرق شدند و جان باختند که امروز درد این حادثه عامل استعفایی نمی‌شود و آنقدر اخبار حوزه آب و فاضلاب چه شهری چه روستایی برای مردم و رسانه‌ها کسل کننده شده که اصلا کسی نمی‌پرسد در این ادارات چه می‌گذرد که نه آب آشامیدنی سالم به دست مردم می‌رسد و نه فاضلابی به مانند سایر شهر‌ها. 



قرار نیست بساط سوژه‌های جدید به پایان برسد و قرار نیست بحران‌های جدید طبیعی نشود. نوبت به باران‌های آلوده رسید. باران می‌بارد و در یک فاصله یک ماهه ۲۰ هزار نفر به دلیل بیماری‌های تنفسی راهی مراکز درمانی می‌شوند. امروز این خبر هم طبیعی شده و فقط در فصل نخستین بارش‌های پاییزی به آن پرداخته می‌شود. 


از بهمن سال گذشته، بحران جدیدی به بحران‌های خوزستان افزوده شد، قطعی برق به دلایل مختلف. در ابتدا قطعی برق فقط به دلیل بروز همزمان دو پدیده رطوبت و ریزگرد با هم بود و سپس تندبادهای ۶۰ کیلومتری دوباره برق را قطع کردند و حالا هم نوبت گرما و شرایط ویژه آن است. 



بنا بر اظهارات مدیران وزارت نیرو در چند ماه اخیر بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان صرف نوسازی و تعمیر شبکه برق خوزستان شده است. 



همچنین پس از بازگشت خوزستان به عصر حجر در بهمن سال ۹۵ ادارات برق اهواز و خوزستان به صورت مکرر اطلاعیه‌هایی را برای اصلاح شبکه صادر کردند. 


صدور این اطلاعیه‌ها به همراه مبالغ هزینه شده نشان می‌دهد که مدیریت برق خوزستان و اهواز با در اختیار داشتن منابع بسیار و با علم به اینکه برق کدام مناطق دارای ایراد است، تاکنون اقدامی برای تعمیر و نوسازی نکرده است. 



این کم کاری و تکرار بحران در خوزستان نشان دهنده ایرادی اصلی در مدیریت است که نباید به سادگی از آن گذشت و یا با عادی سازی بحران، مدیران ناکارآمد به کار خود ادامه دهند نمایندگان مردم خوزستان در مجلس شورای اسلامی نیز باید با پیگیری ویژه موضوع در کمیسیون انرژی مجلس عوامل این کم کاری را به مردم معرفی کنند. 


همچنین قطعی مکرر برق در خوزستان با دمای ۵۰ درجه سانتیگراد سبب اختلال در شبکه انتقال آب شرب می‌شود و مشکلات مردم را دوچندان می‌کند. این موضوعات مصداق حقوق عمومی مردم است که مسئولان قوه قضائیه باید در دفاع از حقوق شهروندان اهوازی به آن ورود کنند.