1404/04/16 22:22


93037
تاریخ انتشار: 1396/05/11 01:50
شخصیت های سیاسی و برخی از نمایندگان مجلس این روزها بر این طبل می کوبند که یکی از وزرای کشاورزی، نیرو و نفت باید خوزستانی باشد در حالی که دولت به دنبال انتخاب حبیب الله بیطرف برای وزرات نیرو است.

به گزارش آسماری به نقل از رهیاب، شخصیت های سیاسی و برخی از نمایندگان مجلس این روزها بر این طبل می کوبند که یکی از وزرای کشاورزی، نیرو و نفت باید خوزستانی باشد و اگر این خواسته برآورده نشد، چنین میکنیم و چنان.

 

جالب اینکه مدیران استانی این سه وزرات خانه، خوزستانی هستند و سالها است که بر صندلی مدیریت تکیه زده اند، همچنین در مجلس نهم بیشترین تعداد نمایندگان خوزستان در کمیسیون کشاورزی و انرژی بودند و امسال علاوه بر اکثریت حاضر در کمیسیون انرژی ریاست آن هم بر عهده خوزستانی ها است.

 

کسانی که شطرنج بازی کرده اند می دانند که برخی اوقات حریف قدرتمند اجازه می دهد که شما او را کیش کنید و وزیر و فیلش را هم فدا می کند اما آخرِ بازی با دو سرباز، کیش و ماتتان میکند.

 

انتخاب یک وزیر به صرف خوزستانی بودن نتیجه‌ای برای این استان ندارد. یکی از دیالوگ‌های ماندگار استاندار فعلی خوزستان « من بعنوان استاندار خوزستان مجری و اعمال کننده سیاست های دولت هستم و سیاست های من هم منطبق با سیاست های دولت است. من نوکری بی مزد و مواجب دولت را می‌کنم» بود. حالا اگر وزیر خوزستانی هم این اظهارات را تکرار کند چه دردی از مردم خوزستان کم می‌کند؟

 

مهم‌تر از خوزستانی بودن وزرا، خود وزرا و نگاه انها است، حبیب الله بیطرف یکی از گزینه‌های مطرح شده برای وزرات‌خانه‌های نفت و نیرو است.

 

حبیب الله بیطرف یکی از عوامل اصلی انتقال آب از سرچشمه رودهای خوزستان به فلات مرکزی است. او با روی کار آمدن دولت هاشمی رفسنجانی به عنوان معاون وزیر نیرو مشغول به کار شد و در سال‌های ۷۳ تا ۷۶ عهده دار اجرای طرح‌های سد و نیروگاه کارون و شد.



بیطرف پس از انتخاب همشهری‌اش به عنوان رئیس دولت اصلاحات به عنوان وزیر نیرو به مجلس معرفی شد و توانست برای ۸ سال از مجالس پنجم و ششم که اکثریت اصلاح طلب و کارگزاران، آن را تشکیل داده بودند، رأی اعتماد بگیرد.



بیطرف ۲۸ اسفندماه ۹۱ در مصاحبه با روزنامه آفتاب یزد می‌گوید که چگونه با کمک علی اکبر اولیاء، طرح آمایش سرزمینی استان یزد را که در آن، فقط بر ظرفیت جهانگردی و صنایع دستی برای این استان تأکید شده بود، تغیر داده و با تحمیل هزینه‌های گزاف اجتماعی و مادی بر کشور و ویران کردن خوزستان، چهارمحال بختیاری و لرستان، آب سرچشمه کارون و خرسان و دز را به یزد منتقل می‌کند تا امکان ایجاد صنایع و کارخانه‌های پرمصرفی همچون فولاد و سرامیک سازی در یزد فراهم شود.



وی اذعان می‌کند که به محض در دست گرفتن سکان وزارت نیرو در سال 76 و در دولت اصلاحات موضوع انتقال آب از سرشاخه رودهای خوزستان را به عنوان یک دغدغه شخصی دنبال کردم. در واقع مأموریت اصلی آقای بیطرف در وزارت نیرو، همان انتقال آب به یزد بود که با حمایت همه جانبه محمد خاتمی و و یزدی‌های کابینه این طرح به سرانجام رسید. طرحی که مخالفت‌های فراوان مردم خوزستان و چهارمحال و بختیاری برای توقف آن راه به جایی نبرد، اما همچون آتشی در زیر خاکستر سرانجام در اسفند ماه ۹۱ بخشی از نمود اجتماعی خود را نشان داد و سبب اعتراض گسترده مردم اصفهان و انهدام خط لوله انتقال آب به یزد شد.

 

به گزارش رهیاب، مهم‌تر از خوزستانی بودن وزرا باید دید که خوزستانی‌های مجلس توانایی ایجاد ائتلاف با استان‌های مختلف برای انتخاب این وزرا را دارند یا خیر؟ نمایندگان خوزستان در مجلس باید با همکاری نمایندگان استان‌های هم جوار مانند چهارمحل و بختیاری، بوشهر، کهگیلویه و بویر احمد و... در روند انتخاب این وزرا تأثیر گذار باشند تا بر سیاست‌های این وزرات‌خانه‌ها تأثیر بگذارند.

 

البته باید توجه داشت که گل به خودی خوزستانی‌ها، پیش از روی کارآمدن دولت دوازدهم بود جایی که در ورزشگاه تختی فریاد می‌زدند درسته هوا نداریم ولی هواتو داریم و این نگاه، نگاهی منفی به مردم خوزستان ایجاد می‌‍کند.

انتهای پیام/