1403/10/02 13:31


948
تاریخ انتشار: 1394/05/10 16:24
بازار داغ شایعات به لطف پیام رسان های موبایلی؛
داستان شایعه ساختن ها صحبت همین یکی دو روز و یکی دو ماه گذشته نیست. مدت هاست که هر روز خبری تازه سر باز می کند و برای مدتی مردم از همه جا بی خبر را سر کار می گذارد.

به گزارش آسماری نیوز 

به نقل از آناج، داستان شایعه ساختن ها صحبت همین یکی دو روز و یکی دو ماه گذشته نیست. مدت هاست که هر روز خبری تازه سر باز می کند و برای مدتی مردم از همه جا بی خبر را سر کار می گذارد. زمانی مردم همه تصورشان از پیامک و ایمیل های ناشناخته فقط کلاهبرداری بود اما حالا پیام رسان های تازه جنجال آفرین های بزرگی شده اند و به جای نشانه رفتن جیب مردم، فکر و ذهن شان را هدف گرفته اند!

فلان چیز را بخوری منهدم می شوی!

یک روز می گویند استامینوفن ها آلوده اند و یک روز دیگر از سوسیس و کالباس های ویروسی حرف می زنند. یک روز خبر از پاک شدن خلافی های ماشین ها می دهند و مردم را تا روزها برای وارد کردن شماره پلاک ها گیج می کنند و یک روز دیگر از آب های آلوده آشامیدنی حرف می زنند.

شایعه مدت هاست که در زندگی مردم شهرنشین فناوری زده نفوذ کرده اما واقعا چرا و چطور شایعه ها توانستند راه به زندگی ما باز کنند؟ چطور شایعه ای که با هیچ منطقی جور درنمی آید، می تواند به راحتی بین مردم یک جامعه راه باز کند و تا مدت ها همه شان را به خودش مشغول کند؟ 

با ورود اینترنت به زندگی ما انسان‌ها تحولی شگرف و نوین در جامعه بشری رخ داد، هر چه هم پیش می‌رویم می‌بینیم که اینترنت در جامعه بشری در حال رشد و تکامل است و هر روز ابعاد آن گسترده‌تر می‌شود تا ما انسان‌ها در رفاه و آسایش بهتری زندگی کنیم، اما گاهی در فضای مجازی اتفاقاتی رخ می‌دهد که آسایش را از زندگی ما انسان‌ها می‌گیرد، نمونه‌ای از این‌ها انتشار اخبار کذب، شایعه پراکنی، ایجاد رعب و وحشت و رواج خرافات است. این روزها شایعات زیادی در فضای مجازی به خصوص شبکه‌های اجتماعی موبایلی منتشر می‌شود که این اخبار مبنای درست و موثقی نداشته و صرفا با هدف جنگ روانی و ایجاد نگرانی در جامعه انتشار می‌یابد و به دنبال آن باعث ناراحتی عده‌ای می‌شوند که علیه آنها اخباری کذب در فضای مجازی منتشر شده است.

داعش در یکی از شهرستان های آذربایجان شرقی!

جای دوری نرویم، همین دیروز بود که شنیدم داعش به یکی از شهرستان های آذربایجان شرقی هم نفوذ کرده است، شایعه ای که بازگو کننده آن از من می خواست تا سفرم به این شهرستان را لغو کنم!

چند روز پیش خبر رسمی مبنی بر اینکه 2000 نفر تبعه افغان به دلیل ورود غیر مجاز در استان دستگیر شده بودند منتشر شد ولی در ادامه در شبکه های اجتماعی اینگونه بیان شد که این تبعه های دستگیر شده جزو گروهک تروریستی داعش بوده اند!

بمبی که خنثی شد!

پنجشنبه بود که انتشار برخی تصاویر از بازار امیر تبریز مبنی بر بمب گذاری در باین بازار را دهان به دهان بین مردم شهر به واسطه همین پیام رسان های موبایلی چرخاند و در آخر نیز معاون اجتماعی فرمانده انتظامی آذربایجان شرقی شایعه بمبگذاری در بازار تبریز را تکذیب کرد.

به راستی چرا باید هر خبری که به دستمان می رسد را بدون هیچ گونه رجوع به عقل و تحقیق و پرسشی باور کنیم و از همه بدتر این اخبار کذب را نیز به اصطلاح "کپی" کرده و در گروه هایی که در آن عضویم "پیست" کنیم؟!

فرهنگ سازی ام آرزوست!

مطمئن باشیم اگر در استفاده از شبکه‌های اجتماعی فرهنگ سازی صورت نگیرد، متاسفانه این مکان‌ها رفته رفته تبدیل به محفلی برای انتشار پیام‌های کذب بدل خواهد شد و حتی در صورت انتشار پیام‌های واقعی و رسمی کسی آنها را باور نخواهد کرد. شبکه‌های اجتماعی منبع خوبی برای اعتماد به برخی اخبار نیست. خبرهای رسمی از منابع رسمی همچون رادیو، تلویزیون، بخش‌های خبری سیما و خبرگزاری‌های موثق منتشر می‌شود. از انتشار اخباری که مبنای درست و موثقی نداشته و درخور چند لایک خواهد بود جدا خودداری کنید.