1403/10/07 01:10


964
تاریخ انتشار: 1394/05/12 09:39
آسماری نیوز گزارش می دهد :
خسارت وارد شده به کشاورزان ناشی از آن است که به رغم وجود حجم عظیمی از منابع آبی در این منطقه متاسفانه سازمان آب و برق خوزستان و در راس آن وزارت نیرو اجازه برداشت آب را به کشاورزان نمی دهد.

به گزارش آسماری نیوز طرح احیای ۵۵۰هزار هکتاری اراضی کشاورزی خوزستان و ایلام یکی از طرح های مهم و بزرگ کشور در حوزه کشاورزی است که   در دو استان ایلام  و خوزستان در دست اجرا است . بنا به گفته مسئولان متولی با اجرای این طرح حدود ۹٫۵میلیون تن به ظرفیت تولید محصولات کشاورزی اضافه خواهد شد و بر اساس پیش​بینی ها برای ۳۰۰ هزار نفر شغل ایجاد می شود.

البته این طرح  از ۸۸۰ هزار هکتار تعدیل شد و ۵۰ هزار هکتار از اراضی آن نیز در استان ایلام واقع شده است که تا به امروز  شهرستان های شمال خوزستان از جمله مسجدسلیمان  هیچ بهره ای از این طرح نبرده اند.

ناصر حسین پور مدیر جهاد کشاورزی مسجدسلیمان  در همین رابطه به خبرنگار آسماری نیوز گفت : متاسفانه شهرستان ما هیچ سهمیه ای از طرح احیای 550 هزار هکتاری مقام معظم رهبری در خوزستان، ندارد و کشاورزان مسجدسلیمان از این موضوع گله مند هستند.

حسین پور با اشاره به وجود منابع آبی فراوان در مسجدسلیمان اظهار داشت :  اگرچه ما در مسجدسلیمان  دریاچه‌های سد گتوند , سد گدارلندر و مخزن آب آسماری در شهر گلگیر  را در اختیار داریم  اما  کلیه  اراضی کشاورزی منطقه  کاملا به صورت دیم زیر کشت می رود .

حسین پور  در خصوص اجرای طرح 550هزار هکتاری کشاورزی در مسجدسلیمان  تاکید کرد  :در طرح 550هزار هکتاری مقام معظم رهبری با وجود این منابع عظیم آبی  بدلیل عدم تخصیص  آب از سوی وزارت نیرو هیچ گونه سهمی برای  مسجدسلیمان در این طرح در نظر گرفته نشده و شهرستان ما از مزایای بیشمار این طرح از جمله اشتغالزایی  بی نصیب  مانده است.

 

مدیر جهاد کشاورزی مسجدسلیمان با اشاره به ظرفیت های شهرستان در حوزه کشاورزی تصریح کرد : مسجدسلیمان  برای توسعه باغات،و کشت محصولات زراعی بسیار مستعد است که انتظار داریم به این ظرفیت ها توجه جدی شود.

گفتنی است که در سال زراعی 94-93 در مسجدسلیمان حدود 26هزار هکتار زمین زیر کشت گندم و 4 هزار هکتار  زیر کشت جو رفته است که متاسفانه به علت  بروز خشکسالی بی سابقه  و حدود 85روز وقفه در  بارندگی خسارتی  بیش از 20میلیارد تومان به کشاورزان  منطقه وارد شد .

 این کاهش تولیدمحصولات کشاورزی  و خسارت وارد شده به کشاورزان ناشی از آن است که به رغم وجود حجم عظیمی از  منابع آبی در این منطقه  متاسفانه سازمان آب و برق خوزستان  و در راس آن وزارت نیرو اجازه برداشت آب را به کشاورزان  نداده و عملا هیچ گونه حق آبه ای را برای  مردم شهرستان های مسجدسلیمان ,لالی و اندیکا قائل نمی شود.

کشاورزی یکی از مقوله های اقتدار و امنیت ملی هر کشوری است، زیرا تامین امنیت غذایی که در گرو کشاورزی پایدار است نیروی پیش برنده و توسعه ای کشورهاست به طوریکه اولویت اصلی کشورها در چشم انداز آینده شان کشاورزی است لذا میطلبد مسئولان برای کشاورزی  که منشا تولید ملی و سرمایه ایرانی است اهمیت بیشتری قائل شوند.

 

لازم به ذکر است که توسعه کشاورزی در راستای اقتصاد مقاومتی  اهمیتی دوچندان پیدا می کند   و اگر بخواهیم یک اشتغال مولد و پایدار را برای مردم مسجدسلیمان که با نرخ بیکاری بیش از 40درصدی دست و پنجه نرم می کنند  ایجاد کنیم بهترین گزینه توسعه کشاورزی و سرمایه گذاری در این حوزه  است.