1403/10/07 05:15


979
تاریخ انتشار: 1394/05/15 01:05
آسماری نیوز گزارش می دهد :
پدیده شوم زمین خواری و قصه ساخت و سازهای غیرمجاز و تخلفات بی شمار در این حوزه آن قدر قدیمی است كه پرداختن به آن و امید تاثیرگذاری در این حوزه به رویایی می ماند كه تعبیر ناشدنی است.

به گزارش آسماری نیوز پدیده شوم زمین خواری و قصه ساخت و سازهای غیرمجاز و تخلفات بی شمار در این حوزه آن قدر قدیمی است كه پرداختن به آن و امید تاثیرگذاری در این حوزه به رویایی می ماند كه تعبیر ناشدنی است.

 عمده دلایل تخلفات ساختمانی كه در نهایت منجر به توسعه ناهمگون شهری با ساختمان هایی غیر استاندارد  می شود را می توان مهاجرت بی رویه ,عدم جلوگیری به موقع ماموران شهرداری از ساخت و ساز غیرمجاز  ، مشكل گرانی مسكن ، عدم نظارت ناظران ذی ربط، تلقی نمودن جریمه به عنوان منبع درآمدی برای شهرداری، بلا اجرا ماندن احكام كمیسیون ماده 100 و نقص مدیریت و برنامه ریزی شهری و نقص  در قوانین شهرداری عنوان كرد.

پدیده زمین خواری  و ساخت وسازهای غیر مجاز در مسجدسلیمان معضلی است که مربوط به امروز و دیروز نیست بلکه سالهاست  که بوده ,هست . مقایسه تصاویر یک دهه گذشته  شهرمان با اکنون به خوبی نشان از رشد قارچ گونه آپارتمان ها و ساختمان هایی است که به صورت پراکنده و بدون هیچ گونه نظم خاصی ساخته شده اند و هر روز بر تعدادشان افزوده می شود.

وقتی زمین های شهرمان سند ندارند, وقتی مالكیت اشخاص حقیقی یا حقوقی از دولت و غیر دولت بر زمین های مسجدسلیمان معلوم نیست همین  كافی است تا عده ای سودجو به نام بنگاهی (كه نام بنگاهیان محترم را بدنام كردند) یا بساز و بفروش ( كه نام مسكن سازان محترم را بدنام كردند) به جان زمین های یک شهر بیفتند  و نظام اجتماعی و توسعه منظم شهر را  دچار چالشهای عظیم كنند و میلیاردها تومان به جیب بزنند.

عملكرد ضعیف دستگاه های ناظر نیز بر پدیده سوءاستفاده از زمین (زمین خواری) دامن زده است و سودجویان زمین و زمین خواران از ضعف قوانین و مقررات زمین و مسكن به نفع خود بهره می برند.

وجود برخی خلاهای قانونی و نقاط كور، واگذاری های بدون ضابطه، تفكیك اراضی و تغییر كاربری های خلاف مقررات، رانت خواری و دسترسی به اطلاعات خاص، زمینه بروز پدیده زمین خواری و تصرفات مالكانه غیرقانونی در اراضی و حیف و میل بیت المال را ایجاد كرده، كه باید با آسیب شناسی كارشناسی شده از موارد مزبور و اقدامات قاطعانه ریشه این پدیده عقیم گردد.

 

 

امام جمعه مسجدسلیمان: کارمند بازنشسته یک نهاد به اعضای شهرداری پیشنهاد رشوه می دهد/زمین خواری در مسجدسلیمان بیداد می کند

امام جمعه مسجدسلیمان در رابطه با مبارزه با زمین خواری در شهرستان گفته است :  خوشبختانه مسئولان شهرستان در نهادهای مختلف عزمشان را برای مبارزه با فساد در امور بیت المال  جزم کرده اند.

وی افزود : در همین چند روز تعطیلات عید فطر در کنار پل چمران در روز روشن عده ای یک شبه چند صد متر زمین را تصاحب کردند , اینها باندهایی هستند که در ادارات و مجموعه ها آدم دارند  اما خوشبختانه با اقدام سریع و به موقع دادستانی حکم تخریب برایشان صادر شد.

 

حجت الاسلام امینی گفت : مسجدسلیمان از حیث نظام شهری  مشکلات فراوانی دارد, در رابطه با ساختمان سازی ها بارها به نظام مهندسی اعتراض کردم که زیبایی و مبلمان شهری مسجدسلیمان  چهره نامناسبی پیدا کرده است.

وی با تاکید بر این موضوع که زمین خواری در مسجدسلیمان بیداد می کند ادامه داد : وقتی ما میبینیم که تعاونی نزاجا با 300میلیون کلاه گشادی بر سر  اهالی این شهر می گذارد  و میبینیم که کارمند بازنشسته یک نهاد به اعضای شهرداری پیشنهاد رشوه می دهد تا از چند میلیارد تومان حقوق مردم این شهر چشم پوشی کنند و  شورای شهر و دیگر مسئولان از این اتفاق ها جلوگیری می کنند  معلوم است که باید یکی از اعضای شورا را شبانه  با چوب و چماق ضرب و شتم کنند.

 

 

فرماندار مسجدسلیمان : شهرداری جلوی تصرف غیرقانونی زمین های ورزشی توسط افراد سودجو را بگیرد

فرماندار مسجدسلیمان در جلسه شورای ورزش  از دستگاه های مربوطه خواست با توجه به جغرافیای شهرستان در اجرای برنامه های ورزشی عدالت در توزیع خدمات رعایت شود تا همه شهروندان بتوانند یکسان از این خدمات بهره مند شوند.

وی از شهرداری خواست  تا با هماهنگی اداره ورزش و جوانان جلوی تصرفات غیر قانونی زمین های ورزشی خاکی شهرستان توسط افراد سودجو را بگیرد.

 

رئیس دادگستری مسجدسلیمان :تشکیل کمیته پیگیری تصرفات غیر مجاز

 پیمان چعباوی در ارتباط با معضل زمین خواری در مسجدسلیمان گفته است : جلسات زیادی با ادارات مربوطه برگزار کردیم. دستورالعمل هایی که از دادستان کل کشور رسید ابلاغ کردیم و  اداراتی که باید نظارت کنند را مشخص کردیم. همچنین کمیته ای تشکیل دادیم که تصرفات غیر مجاز را پیگیری می کنند تا انشالله منویات مقام معظم رهبری در رابطه با حقوق بیت المال اجرا شود.

 

چعباوی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر حفظ حقوق بیت المال عنوان داشت :  اداراتی که عهده دار اموال و اراضی دولتی هستند باید بیشتر نظارت کنند, مشاهده شده که در زمین های اطراف مسجدسلیمان   برخی افراد بدون پرداخت حق دولت اقدام به ساخت و سازغیر مجاز  می کنند, ادارات خدمات رسان مثل سازمان آب ,سازمان برق  و اداره  گاز حق ندارند به این افراد خدمات رسانی کنند.

 

 

دادستان مسجدسلیمان:  زمین خواری در مسجدسلیمان بسیار پیچیده است

علی ادبی دادستان مسجدسلیمان در ارتباط با معضل زمین خواری در مسجدسلیمان می گوید :   بحث زمین خواری در مسجدسلیمان بسیار پیچیده است. مالکیت زمین مشخص نیست؛ شرکت نفت، منابع طبیعی، زمین شهری و شهرداری هر کدام در برخی مواقع خود را مالک زمین می دانند اما در مواقع  لزوم ورود نمی کنند.

 

دادستان مسجدسلیمان در بخش دیگری از سخنان خود در ارتباط با زمین خواری و همچنین مشکل زمین های موسوم به زمین های ارتش نیز توضیحاتی ارائه داد و گفت: زمین خواری در مسجدسلیمان یک تمرکز ویژه می خواهد و ادارات متولی مثل راه و شهرسازی و شهرداری باید یک برنامه ریزی ویژه در این رابطه داشته باشند, البته باید نیازهای مردم را هم در نظر داشت و نیاز سنجی کرد و زمین های بلاتکلیف را مشخص و برای واگذاری به مردم آماده کرد.

 

 وی در ارتباط با زمین های ارتش نیز اظهار داشت: در ارتباط با زمین های دبیرستان صنعتی مسئولین تعاونی مسکن گفتند حق و حقوق شهرداری پرداخت شده است که با تحقیقات به عمل آمده مشخص شد این کار انجام نشده است به همین دلیل   دستور توقف کلیه عملیات را دادیم و در حال حاضر به غیر از خوابگاه که آن هم خود مسئولین شهرداری خواسته اند .علیرغم این که هنوز حقوق شهرداری پرداخت نشده است اما در حال حاضر مشکلی وجود ندارد تا تعیین تکلیف هیچ عملیاتی در زمین های موسوم به زمین های ارتش انجام نمی شود.

 

حسن کاظمی نیا عضو شورای شهر مسجدسلیمان : متاسفانه در مبارزه با زمین خواران قانون  ضعیف است و نیاز به بازنگری اساسی دارد

کاظمی نیا در رابطه با مبارزه با زمین خواری به خبرنگار آسماری نیوز گفته است : اراده دادستان مسجدسلیمان در خصوص جلوگیری از معضل زمین خواری قوی است و از دیگر مسئولین  هم علی الخصوص راه و شهرسازی  و اجرائیات شهرداری  در مبارزه با این معضل انتظار بیشتری می رود .

وی افزود : موضوع مهم در مبارزه با زمین خواری ضعف قانون  در برخورد با متخلفان  است . متاسفانه در مبارزه با زمین خواران قانون  ضعیف است و نیاز به بازنگری اساسی دارد.

 

کاظمی نیا ادامه داد :  انتظار می رود همین قانون به درستی اجرا شود, آیا  ساخت وسازهای غیر مجاز در مسجدسلیمان از نظر ارزشی قابل قیاس با واحد های غیر مجاز تخریب شده در تهران  و شمال هستند ؟ چه اراده ای پشت اجرای قانون مبارزه با زمین خواری در تهران و شمال کشور هست که در مسجدسلیمان وجود ندارد .

 

وی گفت : پیشنهاد می کنم اگر فردی زمینی را تصرف کرد علاوه بر تخریب ساخت و ساز وی هزینه ای را هم  که بابت تخریب به شهرداری تحمیل می شود از او گرفته شود و فرد خاطی طبق قانون مجازات شود. ضمن اینکه  شخص خاطی باید به گونه ای مجازات شود که این مجازات  برای دیگر متخلفان  بازدارندگی داشته باشد .

 

شهردار مسجدسلیمان در جمع خبرنگاران : راه و شهرسازی متولی پیگیری تصرفات غیرمجاز است

خلیل حیدری شهردار مسجدسلیمان  در بحث جلوگیری از ساخت و ساز غیر مجاز ضمن تشکر از همکاری قوه قضاییه برای تخریب تصرفات غیر مجاز تاکید می کند :‌ اراضی که در تملک شهرداری نیستند در تملک اداره راه و شهرسازی به عنوان نماینده دولت هستند و این اداره باید موارد مربوط به تصرفات غیر مجاز و ساخت و سازها را پیگیری کند.

 

گفتنی است رهبر معظم انقلاب در دیدار با مسئولان محیط زیست، منابع طبیعی و فضای سبز در اسفند ماه سال گذشته  پدیده زمین خواری و اخیراً کوه خواری و ساخت و ساز در ارتفاعات را از دیگر مسائل رنج آور و اسف بار دانستند و تأکید کردند: باید در قانون، اینگونه اقدامات جرم تلقی شوند و افراد سوءاستفاده کننده بی هیچ اغماضی مورد تعقیب قضایی قرار گیرند و اگر در دستگاهها نیز کوتاهی انجام گیرد، باید با عوامل این کوتاهی هم بشدت برخورد شود.

 

امید است تا این پدیده شوم که این روزها عموم مردم مسجدسلیمان را آزرده خاطر کرده با همت مسئولین  و پشتوانه مردمی  و همدلی که  قوه قضائیه ,فرمانداری , راه و شهرسازی وشورای شهر در مبارزه با این معضل دارند   و برخوردهای قانونی و به موقع با این متجاوزان به بیت المال کاهش یافته و بزودی ریشه کن شود.